hits

Apriltanker

Hei! Nå er det visst veldig lenge siden sist. Beklager at det ikke har vært så mye å lese her i det siste, det blir nok bedre igjen. Grunnen er ganske enkelt at jeg feilberegna totalt i år og skaffa meg altfor mye å gjøre. Har hatt ganske mye organisasjonsarbeid ved siden av det krevende andreåret på Konservatoriet i Tromsø. Temmelig dumt, men sånn ble det altså, og da har ikke bloggen vært høyt på prioriteringslista. Jeg har hatt det kjipt i perioder fordi jeg bare klarer å følge opp ting halvveis og går rundt med konstant dårlig samvittighet overfor studiekamerater, lærere og venner.

Likevel tror jeg at det er håp for alle eksamenene unntatt musikkhistorie som jeg utsetter til høsten. Akkurat nå sitter jeg på flyplassen. Jeg skal på dagstur til Bodø for å ha masse orgelundervisning og forberede meg til konsert på Bodø Internasjonale Orgelfestival neste uke. Ikke sant det høres helt crazy ut, å reise med fly for å ha time. Vel, siden læreren min bor i Bodø og uansett må pendle til Tromsø, er det faktisk billigere for skolen å betale for meg som har ungdomsbillett, så vi har gjort det sånn av og til. Jeg syns egentlig det fungerer bra. Det blir en dag med intensiv jobbing der det er lett å fokusere fordi man ikke er hjemme og blir distrahert av alt mulig.

Det er endelig vår. Snøen ligger fortsatt i hauger, men veiene er bare og haugene minker litt for hver dag. I fjor kom våren så seint at jeg egentlig ikke hadde venta meg det nå. Jeg gleder meg til det blir litt lettere å finne fram ute. Jeg har blitt flinkere til å navigere i snøen, men det funker bare sånn delvis, og krever mye konsentrasjon. Det å utforske og lære nye ruter er også best å gjøre på sommerføre. Jeg er flaut lite kjent i Tromsø fortsatt, selv etter nesten to år. Dessuten får vi sangtimer. Det blir bra, det er altfor lenge siden sist.

Ha en fin dag alle sammen, nå flyr jeg!

I påskeferien datt jeg litt sammen og kjente at den berømmelige veggen ikke var så veldig langt unna. Jeg hadde bestemt meg for å være i Tromsø i likhet med flere medstudenter. Seks-sju eksamener krever sitt. Men jeg fikk mye besøk, er helt overvelda over hvor mange av vennene mine som har tatt turen oppover hit egentlig. Det var godt å ha folk rundt meg i påska. Nå begynner jeg virkelig å glede meg til alt det spennende som skjer frammover. Konsert på søndag, orgelfestivalen i Bodø neste uke, og i slutten av mai skal jeg spille eksamenskonsert i Ishavskatedralen! Den er gratis som alle eksamenskonsertene. Skal fikse en Facebook-event snart:) Sommeren i år blir litt av et eventyr og til høsten begynner jeg med kirkemusikkfagene. Da skal vi ha samlingsbasert undervisning med teologistudentene i en del fag og faktisk planlegge gudstjenester og andre seremonier sammen, akkurat som man gjør i en virkelig kantorjobb. Det er bare i Tromsø at kirkemusikk og teologi-utdanningene samarbeider på denne måten.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar